Skip to content
Politică

Papa Francisc, despre homosexuali: Cine suntem noi să îi judecăm?

Papa Francisc a vorbit, după vizita efectuată în Armenia, despre homofobie în contextul masacrului din Orlando din urmă cu o săptămână, spunând că „cine suntem noi să judecăm” homosexualitatea.

Papa Francisc a amintit că în catehism se spune că homosexualii nu ar trebui să fie discriminați, ci respectați, susținându-i în cadrul programului pastoral.

„O persoană care trăiește această condiție, cu o bună voință care îl caută pe Dumnezeu, cine suntem noi să o judecăm”, a spus el, repetând cuvintele spuse în prima sa conferință ținută în avionul care îl ducea de la Rio de Janeiro la Roma, în vara anului 2003, potrivit b1.ro.

Creștinii ar trebui să ceară scuze și iertare nu numai față de homosexuali, dar și față de cei săraci, de femeile exploatate, de copiii supuși la muncă forțată. Creștinii trebuie să ceară iertare în mod constant, a recomandat Suveranul Pontif.

Observând că el însuși s-a scăldat la Buenos Aires într-o „cultură catolică îngustă”, Papa Francisc a menționat că, uneori, unii homosexuali au „manifestări prea ofensatoare”, neînțelese de cei cu „mentalități diferite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *