Skip to content
Internațional

Papa Francisc începe o călătorie apostolică în Canada

A1.ro

Papa Francisc a plecat duminică din Roma într-o călătorie apostolică în Canada pentru a-şi cere iertare pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în problema şcolilor rezidenţiale, unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi, informează Reuters.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, anturajul şi jurnaliştii care îl însoţesc, au decolat de pe Aeroportul Fiumicino din Roma cu o aeronavă a companiei italiene ITA având destinaţia Edmonton, capitala provinciei Alberta.

Călătoria, cu durata de o săptămână, va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţiile indigene, după ce papa Francisc şi-a luat angajamentul că şi va prezenta scuze pe teritoriul lor de origine pentru rolul Bisericii în şcolile rezidenţiale, care au căutat să elimine culturile indigene, notează Agerpres.

Voiajul va fi totodată şi un test pentru sănătatea papei, nevoit să anuleze o călătorie în Republica Democrată Congo şi în Sudanul de Sud, la începutul lunii iulie, din cauza unei probleme la genunchi, care l-a obligat să folosească mai întâi un fotoliu rulant şi mai târziu un baston.

Într-un interviu acordat exclusiv Reuters luna aceasta, papa a făcut pentru prima dată publice detalii referitoare la starea sa, spunând că a suferit „o mică fractură” la genunchi când a făcut un pas greşit în timp ce avea un ligament inflamat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *