Skip to content
Politică

Papa Francisc, mesaj pentru tineri: „Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți, chiar dacă liderii voștri o fac”

Papa Francisc a îndemnat, duminică, tinerii să nu le permită altora să îi reducă la tăcere și să lupte pentru credințele lor. Mesajul său vine la o zi după ce peste un milion de persoane au manifestat, în sute de orașe americane, cerând înăsprirea legislației privind controlul armelor.

„Dragi tineri, aveți în voi această forță de a vă face auziți. Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți. Chiar dacă alții rămân tăcuți, dacă oamenii în vârstă și liderii – cel mai adesea corupți – păstrează tăcerea. Dacă întreaga lume tace și își pierde bucuria, vă întreb: vă veți revolta?”, a spus papa Francisc în mesajul adresat de Florii, potrivit reuters.com.

Totodată, el a mai precizat că a existat întotdeauna o tentație de a reduce tinerii la tăcere. „Sunt multe metode prin care îi putem reduce pe tineri la tăcere și să îi facem să se simtă invizibili. Sunt multe metode prin care să îi anesteziem, să îi ținem tăcuți, să nu îi întrebăm nimic. Sunt multe metode prin care îi putem seda, prin care îi putem împiedica să se implice, prin care le putem nărui visele, făcându-le să pară jenante și deluzorii”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *