Skip to content
Politică

Papa Francisc: „Nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violenţa”

Papa Francisc, aflat în vizită în Albania, a salutat duminică coexistenţa paşnică din această țară între musulmani şi creştini. Papa le-a spus celor prezenți că „nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violenţa”.

„Nimeni nu trebuie să se ascundă în spatele lui Dumnezeu ca în spatele unui scut pentru a comite acte de violenţă şi a avea ură! Nimeni nu trebuie să utilizeze pretextul religiei pentru a avea acţiuni contrare demnităţii omului şi a drepturilor fundamentale”, a spus Papa Francisc, conform AFP.

„Salut o ţară de eroi care au sacrificat vieţile pentru independenţa naţiunii şi o ţară de martiri care au mărturisit credinţa în faţa persecuţiilor”, a declarat Papa Francisc.

„Atmosfera de respect şi încredere între catolici, ortodocşi, musulmani este un bun de mare preţ al acestei ţări şi are o semnificaţie specială pentru epoca nostră, când sensul autentic al religiei este trădat de grupuri extremiste, care deformează şi se folosesc de diferenţele între diversele confesiuni pentru a intra într-o spirală periculoasă a violenţei”, a subliniat acesta.

„Într-o lume care tinde spre globalizarea economică şi culturală, trebuie să facem toate eforturile pentru ca toată lumea să beneficieze de efectele creşterii economice şi dezvoltării, nu doar o parte din populaţie. Dezvoltarea nu poate fi autentică dacă nu este durabilă şi echitabilă, dacă nu ţine cont de drepturile săracilor şi nu respectă mediul înconjurător”, a subliniat Papa Francisc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *