Skip to content
" "
Internațional

Papa Francisc pledează pentru o Biserică ”fără frontiere”, solidară şi atentă la probleme

europafm.ro
" "

Papa Francisc şi-a reînnoit apelurile în favoarea unei Biserici „fără frontiere” capabilă să răspundă la problemele oamenilor, în cadrul primei audienţe generale de miercuri după pauza estivală din iulie, relatează EFE, citat de Agerpres.

Avem nevoie de „o Biserică fără frontiere care să fie mamă pentru toţi şi care să cunoască arta înţelegerii şi însoţirii cu delicateţe a celor care se apropie de pământul său sfânt”, a spus papa Francisc.

Suveranul pontif a pledat pentru o Biserică care să funcţioneze asemeni „unei case cu uşile deschise”, într-un moment în care Italia se confruntă cu dificila problemă a primirii de refugiaţi.

Să nu uităm să avem mereu mâinile deschise„, a insistat papa în faţa miilor de credincioşi.

În momentul salutării credincioşilor de limbă arabă, papa şi-a exprimat afecţiunea faţă de copiii refugiaţi primiţi de Cooperativa ‘Auxilium’, care îi asistă pe imigranţii sosiţi în ţară.

Papa a reamintit şi de vremurile în care biserica, pe lângă faptul de a fi o entitate religioasă se ocupa şi de schimburile economice şi financiare.

Lucru care se întâmplă şi astăzi, deşi a spus cu regret: „De câte ori nu am vizitat vreo parohie care crede că banii sunt mai importanţi decât cele sfinte. Mă rog la Dumnezeu pentru o biserică săracă”, a subliniat Sfântul părinte.

A fost prima audienţă generală oficiată de papa Francisc după perioada de odihnă din luna iulie, când a preferat să rămână la Vatican.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *