Papa Francisc prezidează slujba de Paşte şi îşi oferă o baie de mulţime

Papa Francisc (Inquam Photos/Octav Ganea)
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Papa Francisc şi-a oferit duminică o lungă baie de mulţime, la bordul ”papamobilului”, după slujba de Paşte, înainte să dea lumii binecuvântarea ”Urbi et Orbi” de la Roma, pe fondul unor îngrijorări cu privire la starea sănătăţii precare a Suveranului Pontif în vârstă de 87 de ani, relatează AFP.

La sfârşitul slujbei, Francisc, zâmbind şi aparent într-o formă bună a salutat şi binecuvântat îndelung credincioşii de la bordul ”papamobilului”, în aclamaţiile mulţimii adunate în spatele barierelor de securitate pe aleile Pieţei Sfântul Petru şi pe bulevadul către Vatican.

”Viva il Papa!” au strigat pelerinii, cu smartphone-ul în mână, sau agitând steaguri.

Adunaţi în spatele unui dispozitiv de protecţie important, ei asistă începând de la ora locală 12.00 (13.00, ora României), la binecuvântarea ”Urbi et Orbi” (”Către Cetate şi Lume”), în care Papa face un tur de orizont al conflictelor internţaionale.

Un moment culminant al calendarului liturgic catolic, slujba a avut loc în Piaţa Sfântul Petru, la Vatican, în faţa a 30.000 de credincioşi, şi a fost transmisă în direct în întreaga lume.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: