Skip to content
Externe

Papa Francisc se roagă pentru „George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza păcatului rasismlui”

www.caleaeuropeana.ro www.caleaeuropeana.ro

Papa Francisc a denunţat drept ”intolerabilă” orice formă de rasism, într-o reacţie faţă de moartea la Minneapolis a lui George Floyd, şi a condamnat totodată violenţele care i-au urmat, relatează AFP, citată de news.ro.

”Noi nu putem tolera şi nici închide ochii în faţa vreunei forme de rasism sau de excludere şi să pretindem că apărăm caracterul sacru al oricărei vieţi umane”, a declarat Papa Francisc în audienţa sa de miercuri.

”Nimic nu se câşigă” prin reacţiile violente din ultimele zile, a denunţat el.

”Trebuie să recunoaştem că violenţa din ultimele nopţi este autodistrugătoare”, a îndemnat Papa argentinian, într-un mesaj adresat credincioşilor de limbă engleză.

”Urmăresc cu mare îngrijorare dureroasele dezordini sociale care au loc în naţiunea voastră în aceste zile, în urma morţii tragice a domnului George Floyd”, a subliniat Francisc,

”Azi mă alătur Bisericii Saint-Paul, (oraşului) Minneapolis şi Statelor Unite, pentru a mă ruga pentru odihnirea sufletului lui George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza păcatului rasismlui”, a declarat Suveranul Pontif.

”Să ne rugăm pentru alinarea familiilor şi prietenilor copleşiţi şi să ne rugăm pentru reconcilierea naţională şi pacea la care aspirăm”, a îndemnat Papa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *