Skip to content
Internațional

Papa Francisc, trist la vederea fotografiei cu migranţii salvadorieni înecaţi

Antena 1

Papa Francisc şi-a exprimat imensa tristeţe la vederea fotografiei înfăţişând trupul neînsufleţit al unui bărbat salvadorian şi cel al fiicei sale de 23 de luni, înecaţi în Rio Grande după ce au încercat să treacă clandestin graniţa cu Statele Unite, a precizat miercuri biroul de presă al Vaticanului, potrivit Reuters.

Fotografia care îl înfăţişează pe Oscar Alberto Martinez Ramirez şi pe fiica sa, Valeria, a devenit virală pe reţelele de socializare din Statele Unite, relansând dezbaterea pe tema situaţiei dificile a migranţilor din America Centrală.

Cu tristeţe imensă, Sfântul Părinte a privit imaginile cu tatăl şi fiica acestuia înecaţi în fluviul Rio Grande”, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Suveranul pontif este profund întristat de moartea acestora, se roagă pentru ei şi pentru toţi migranţii care şi-au pierdut viaţa încercând să fugă de război şi sărăcie„.

The New York Times a catalogat fotografia ”un portret al disperării” şi a spus că ar putea atrage reacţii într-un mod similar cu fotografia copilului refugiat Alan Kurdi, înecat în Marea Mediterană şi al cărui trup a fost descoperit pe o plajă din Turcia în 2015.

Ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano, a publicat această fotografie pe prima pagină.

Papa Francisc, care s-a născut în Argentina după ce familia sa emigrase din Italia, a făcut din apărarea migranţilor şi a refugiaţilor o constantă a pontificatului său, intrând deseori în contradicţie cu preşedintele american Donald Trump pe tema politicilor în materie de migraţie.

1 comentariu la “Papa Francisc, trist la vederea fotografiei cu migranţii salvadorieni înecaţi

  1. Trist,foarte trist((((((, nu am cuvinte la vederea imaginei cu tatal si fiica inecati. Am plans cand am vazut .Offfffffffffffff Dumnezeule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *