Skip to content
Europa

Papa Francisc, vaccinat la Vatican, în prima zi a campaniei de vaccinare

tulatv.com

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a vaccinat miercuri împotriva covid-19, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de către statul Vatican, dezvăluie doi jurnalişti apropiaţi argentinianului, relatează AFP.

Doi jurnalişti – de la cotidianul argentinian La Nation şi de la revista americană iezuită America, specialişti în Vatican şi apropiaţi Suveranului Pontif – dezvăluie Francisc a fost vaccinat miercuri, la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea, în cetatea Vaticanului. Contactat de AFP, Sfântul Scaun nu a confirmat aceaste informaţii.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a anunţat însă lansarea campaniei de vaccinare a celor aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi ai Vaticanului. Potrivit News.ro, Francisc a anunţat el însuşi, într-un interviu difuzat duminică, faptul că s-a programat pentru a se vaccina. El a catalogat în acest interviu opoziţia faţă de vaccin drept un ”negaţionism sinucigaş” şi a subliniat că vaccinarea este ”o alegere etică” indispendabilă protejării vieţii celorlalţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *