Skip to content
Politică

Papa Francisc, vizită istorică în Egipt. Se vizează degheţarea relaţiilor cu ţara musulmană

Papa Francisc va merge într-o vizită în Egipt la sfârșitul lunii aprilie, acesta fiind așteptat la Cairo pe 28 și 29 aprilie la Cairo pentru a dezgheţa relaţiile cu clerul musulman, dar şi dintr-un gest de solidaritate cu creştinii egipteni, frecvent victime ale atacurilor jihadiste, informează libertatea.ro.

Înainte de Fatima,  de Columbia, de India şau de Bangladesh, va fi Egiptul etapa care va marca  seria de călătorii internaţionale ale Papei Francisc din 2017: „Primind invitaţia preşedintelui Republicii, a episcopilor din Biserica catolică, a Sanctităţii Sale Papa Tawadros al II-lea şi a marelui imam al Moscheii Al Azhar, şeicul Ahmed Mohamed el-Tayyib, Sanctitatea Sa Papa Francisc va face o călătorie apostolică în Republica Arabă din Egipt de la 28 la 29 aprilie 2017, vizitând oraşul Cairo. Programul călătoriei va fi publicat în curând”, potrivit lui Greg Burke, directorul Sălii de Presă a Vaticanului.

" "

Un gest de prudenţă în spatele căruia se ascund motive de siguranţă, deoarece în ultima perioadă teritoriul egiptean a fost luat cu asalt de un puternic val de violenţă jihadistă care i-a luat în vizor pe  creştinii din regiunea mai apropiată de graniţele cu fâşia Gaza.

Vaticanul şi Egiptu nu mai sunt în relaţii bune din 2006, când  Benedict al XVI-lea a părut să asocieze islamul cu violența, într-un discurs susţinut în Germania, Papa a anunțat că va merge într-o încercare de împăcare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *