Skip to content
Magazin

Papa Francisc, pe jos pe străzile pustii ale Romei după care a binecuvântat Piața Sfântul Petru de la Vatican, complet goală. VIDEO

www.caleaeuropeana.ro aciprensa

Papa Francisc s-a aventurat, duminică, pe jos, pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga la două altare pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus, după ce Vaticanul a anunţat că celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc, în premieră, fără public, informează Reuters, citată de agerpres.

Papa a părăsit Vaticanul neanunţat şi s-a dus să se roage la Bazilica Santa Maria Maggiore, apoi s-a îndreptat, pe una dintre principalele străzi din Roma, spre biserica Sf. Marcello, unde s-a rugat în faţa unui crucifix folosit într-o procesiune pe vremea în care ciuma a lovit Roma, în 1522.

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, suveranul pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, pe fondul unei carantine la nivel naţional.

O imagine deopotrivă istorică și care exprimă mai mult decât o pot face o mie de cuvinte a fost furnizată duminică de către serviciul de presă al Vaticanului. După ce a susținut rugăciunea duminicală Angelus în biblioteca Palatului Apostolic de la Vatican, Papa Francisc a dat binecuvântarea sa tradițională înspre Piața Sfântul Petru complet goală. Gestul simbolic apare pe fondul carantinei impuse la Roma și în multe alte orașe din întreaga lume pentru a opri răspândirea coronavirusului.

”Să cerem harul pentru a cultiva o dorință pentru Hristos, sursă de apă vie, singurul care poate satisface setea de viață și iubire pe care o purtăm în inimile noastre”, a spus Papa Francisc în timpul rugăciunii.

De altfel, Vaticanul a anunțat sâmbătă că ceremoniile religioase din Săptămâna Mare a Pastelui catolic, conduse de Papa Francisc, vor avea loc fără prezența credincioșilor, în contextul în care Italia s-a transformat în centrul pandemiei de coronavirus. Decizia luată de Vatican este fără precedent în timpurile moderne, dar lasă totuși deschisă posibilitatea unei celebrări publice a Liturghiei din duminica Paștelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *