Skip to content
Politică

Parada de 1 Decembrie. Vezi ce restricţii de circulaţie sunt în zona Piaţa Constituţiei

Circulația rutieră va fi restricționată duminică în București pe arterele de circulație care converg spre Piața Constituției pentru buna desfășurare a repetiției generale cu toate forțele și mijloacele tehnice care vor participa la parada organizată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declarație de presă la sediul ministerului.

„Precizez că restricții similare de circulație vor fi instituite și în preziua și în ziua Paradei Militare, de aceea recomandăm conducătorilor auto să se informeze din timp asupra traseelor alternative. O hartă a acestor restricții vă este pusă la dispoziție de către Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne pe site-urile instituționale și pe paginile de Facebook.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în stradă pentru a fluidiza circulația pe arterele adiacente, pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și pentru a-i îndruma către rutele ocolitoare”, a completat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României aproximativ 18.000 de polițiști, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de polițiști de frontieră și 5.300 de pompieri vor fi la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în zonele aglomerate, cu ocazia manifestărilor publice și a evenimentelor cu public numeros, dar și în stațiunile turistice.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului, prevenirea blocajelor și a accidentelor grave, dar și pentru efectuarea de verificări cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, iar Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române va transmite periodic informări publice cu privire la drumurile pe care se înregistrează probleme deosebite, a precizat Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat, totodată, că Jandarmeria Română recomandă turiștilor care intenționează să petreacă minivacanța în stațiunile montane, ca înainte de a se urca pe munte să se informeze temeinic în legătură cu traseul ales și prognoza meteo și, de asemenea, în caz de urgență, să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *