Paradă a prieteniei dintre Putin și Orban la Beijing

Sursa foto: X

Președintele rus Vladimir Putin și cel mai apropiat aliat al său dintre liderii Uniunii Europene, premierul maghiar Viktor Orban – aflați amândoi la Beijing la invitația liderului chinez Xi Jinping – au reafirmat marți angajamentul față de relațiile bilaterale, pe fondul tensiunilor internaționale legate de războiul din Ucraina.

Ungaria – care s-a opus multor inițiative ale UE de a sprijini Ucraina și care primește cea mai mare parte din țițeiul și gazele din Rusia – nu a vrut niciodată să se opună Rusiei și încearcă să salveze contactele bilaterale, i-a spus premierul Orban președintelui Putin, potrivit Reuters.

Cei doi lideri s-au întâlnit în casa de oaspeți în care este cazat președintele Putin, invitat la un forum internațional despre Inițiativa Chinei, Centura și Drumul, organizat la Beijing.

„În ciuda faptului că, în condițiile geopolitice de astăzi, oportunitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sunt foarte limitate, cu toate acestea, nu poate decât să ne satisfacă faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt menținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, a spus la rândul său Vladimir Putin.

Ungaria cultivă legături mai strânse cu Rusia decât alte state UE și este văzută ca oponentul potențial al deschiderii discuțiilor de aderare a Ucrainei la UE, care ar necesita sprijinul unanim al celor 27 de membri ai blocului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: