Skip to content
Politică

Paradox politic. Cum era Ponta să fie exclus din PSD la ordinele lui Vanghelie, în 2007. Ce spunea premierul la momentul respectiv

Zilele trecute, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost exclus din PSD, eveniment care pare să fi produs un adevărat cutremur în interiorul și în jurul PSD. Totuși, istoria putea fi alta pentru Vanghelie în relația cu Ponta. Istoria relativ recentă din PSD cuprinde un episod în care rolurile erau inversate, și anume Vanghelie era cel care a solicitat și aproape chiar l-a exclus pe Ponta din partid,

Se întâmpla în anul 2007, când Victor Ponta a fost propus pentru excludere din PSD, alături de vicepreședintele Vasile Dâncu, la inițiativa lui Marian Vanghelie, pentru că au criticat public conducerea partidului și strategia politică dupa eșecul suspendării lui Traian Basescu din 2007.

Dar tensiunile dintre Ponta și primarul sectorului 5 au fost ulterior aplanate, iar Ponta nu a mai fost exclus din partid, deși chiar Mircea Geoană, președintele PSD de atunci, a declarat că vor fi luate măsuri drastice împotriva celor doi, Ponta și Dâncu.

Solicitarea a venit în 13 iunie 2007 din partea PSD București, prin intermediul președintelui organizației, Marian Vanghelie, cererea fiind discutată într-o ședință a conducerii partidului din 18 iunie, scriu cei de la realitatea.net.

Victor Ponta a avut o reacție vehmentă la adresa lui Vanghelie, la momentul respectiv: „Eu o sa continui ca și până acum să mă bat cu liberalii, cu democrații. Sigur, mă aștept și de la colegii de la București să facă acelasi lucru”. La vremea respectivă, Victor Ponta era de părere ca Marian Vanghelie ar trebui „să se războiască” mai degrabă cu PNL si PD, nu cu oamenii din interiorul PSD.

Ponta: Toată lumea știe că Vanghelie nu mă suportă! Ei și ce?

Vicepresedintele PSD de atunci, Victor Ponta, era de părere că solicitarea PSD Bucuresti este nestatutară câtă vreme excluderea unui membru al partidului se face de către filiala, nu de către centru sau la propunerea altei organizații.

Victor Ponta era și este încă membru al filialei PSD Gorj.

”Eu am atacat PD mai mult decât toată organizaţia PSD Bucureşti la un loc. Eu mă lupt cu PNL şi cu PD, iar Vanghelie se luptă cu mine. Asta e, toată lumea ştie că Vanghelie nu mă suportă. Ei, şi ce?”, mai spunea Ponta în 2007.

Reacția lui Mircea Geoană din 2007, pe atunci șef al PSD, era un intransigentă: ”Nu vom tolera”.

Dupa ședința în care sa vorbit de propunerea de excludere a lui Victor Ponta, președintele partidului, Mircea Geoana, a declarat că vor fi luate masuri „extrem de drastice” împotriva membrilor PSD care continuă discuțiile în contradictoriu în presă, și nu în partid.

Ca preşedinte al PSD, Mircea Geoană declara în 2007 că disputele dintre liderii partidului nu sunt şi nu vor fi tolerate.

„Am luat o a doua decizie şi e o decizie formală adoptată de BPN, nu vom permite şi nu vom tolera sub nici o formă continuarea discuţiei în contradictoriu în presă pe acest subiect până când Comitetul Executiv Naţional se va pronunţa asupra acestor teme. Nu vom ezita să luăm măsuri extrem de drastice la adresa oricărui coleg care nu înţelege că avem alte lucruri mai importante de făcut şi că lumea aşteaptă de la principalul partid de opoziţie teme pozitive şi constructive pentru ţară“, spunea Geoană în urmă cu șapte ani, făcând trimitere la declaraţiile dure ale lui Ponta, conform celor de la ziarul Puterea.

1 comentariu la “Paradox politic. Cum era Ponta să fie exclus din PSD la ordinele lui Vanghelie, în 2007. Ce spunea premierul la momentul respectiv

  1. in 2007 PSD-ul avea un statut modern, democratic. Savantul Sova a adaugat puteri dictatoriale BEX-ului ….a picat singur in capcana ! Iar in 2007 Ponta spunea ca lupta cu PNL-ul si PD-ul ?! Pai tot incidetul asta a venit dupa ce la scoala de vara a TSD-istilor, l-a invitat, cu covor rosu, pe Basescu ! Se gudurau si el si Daciana pe langa el mai ceva ca pisicile in calduri. Miaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuu, miorllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuu ! PS. pe vremea aia nu prea indraznea la alte „activitati sportive” impreuna cu Banicioiu si Negoitza. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *