Skip to content
Politică

UDMR nu vrea traseism politic, dar refuză să semneze moțiunea de cenzură a ACL

Deși președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că este împotriva traseismului politic, tot acesta spune că formațiunea pe care o conduce nu va semna moțiunea  de cenzură inițiate de Alianța Creștin-Liberală împotriva ordonanței de urgență care permite aleșilor locali să schimbe partidul.

”Suntem în coaliție, suntem în guvern. Susținem acest guvern în Parlament. Urmează o moțiune de cenzură, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Când am asumat guvernarea, la începutul anului 2014, în martie, noi ne-am asumat această guvernare până în 2016″, a afirmat liderul UDMR. 


Președintele UDMR a mai spus că este împotriva traseismului politic, dar a precizat că, dacă în Guvern s-a luat o decizie în ceea ce privește aleșii locali, trebuie respectată.

„Este o greșeală, nu am susținut, nu vom susține (traseismul politic, n.r.), dar eu trebuie să accept că dacă în guvern premierul și-a asumat o decizie, este decizia guvernului—guvernul este solidar. Dar am încercat și atunci să-i conving pe colegii mei că nu e bine să faci ceva când ești la putere și nu dorești să ți se întâmple ție, când nu vei fi la putere. Noi, de ani de zile spunem că traseismul și migrația politică pentru România este o boală, pare incurabilă și cronică, în orice caz”, a adăugat Kelemen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *