Skip to content
Politică

Paranoia e mare! Ministrul rus de Externe se teme să nu-i asculte CIA-ul telefonul

VestnikKavkaza.net

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a dezvăluit joi că atunci când ia parte la negocieri pe dosare „sensibile” nu are asupra lui telefonul mobil, pentru a evita să fie interceptat de către CIA.

Un obișnuit al negocierilor pe dosare internaționale dintre cele mai complicate, precum războiul din Siria, conflictul din Ucraina sau dosarul nuclear iranian, șeful diplomației ruse a răspuns astfel la o întrebare adresată în contextul recentelor dezvăluiri WikiLeaks privind un program de piratare al CIA ce permite, de exemplu, ca un televizor sau un smartphone să funcționeze ca un dispozitiv de ascultare, informează Agerpres, citând AFP.

„Eu, unul, nu-mi iau cu mine telefonul atunci când particip la negocieri privind teme sensibile. Până acum, se pare că acest obicei m-a ferit de situații neplăcute”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său german, Sigmar Gabriel.

„Hackerii CIA pot accesa telefoane, televizoare, dar, din ce am auzit, chiar și frigidere, pentru a provoca probleme în cadrul rețelelor electrice”, a adăugat, ironic, Lavrov.

WikiLeaks a publicat recent aproape 9.000 de documente prezentate ca provenind de la CIA din care reiese că agenția americană de informații a elaborat peste o mie de programe care se pot infiltra în aparatura electronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *