Skip to content
Bihor Știri locale

Parcare cu expropriere, la Spitalul Județean Oradea

bihon.ro

Necesitatea unei parcări etajate în zona Spitalului Județean nu o mai contestă nimeni; rămâne în discuție doar soluția pentru amenajarea acesteia.

La începutul anului, conducerea Direcției Patrimoniului Imobiliar avansa ideea amenajării unei parcări în trepte, în imediata vecinătate a spitalului, conform bihon.ro.

Luni, primarul Ilie Bolojan a anulat ideea, argumentând că terenul nu ar permite. A anunțat, în schimb, că urmează o așa numită regenerare urbană în zona spitalului – Doja, în urma căreia, prin exproprierea și demolarea a celor puțin două proprietăți, s-ar face loc și pentru o parcare supraterană etajată. Zona care va fi studiată e pe dreapta, cum se urcă dinspre Gh. Doja, înainte de Județean. Proiectul conține și amenajarea unei benzi suplimentare de circulație pentru viraj dreapta, bandă necesară pentru a intra în parcare și a urca pe deal în zona de servicii a spitalului. Parcarea ar urma să aibă aproximativ 400 de locuri.

Primarul estimează investiția între 4-5 milioane de euro, lucrările ar putea începe în toamna acestui an, urmând ca la finalul anului 2020 parcarea să poată deveni operațională. Spre Doja, clădirea ar urma să aibă o parte de birouri, „asortată” cu fațada Județeanului după ce va fi reabilitată termic. Parcarea nouă s-ar lega cu noul ambulatoriu printr-un pasaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *