Skip to content
Știri locale

Parcări „SF” în Sectorul 5. Primăria construieşte parcări supraterane cu terenuri de sport şi zonă verde pe acoperiş

Primăria Sectorului 5 a anunţat marţi că a scos la licitație un contract în valoare de 92 de milioane de lei, care presupune construirea a trei parcări supraterane. Acestea vor avea terenuri de sport și zonă verde la ultimul etaj.

“Această inițiativă a Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone vine să rezolve o problemă sesizată de mulți cetățeni, aceea a lipsei locurilor de parcare. Prin acest contract ar urma să se amenajeze peste 700 de noi locuri de parcare”, precizează sursa citată.

Una dintre parcări va fi amenajată pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 și va avea trei etaje (P+3E). Aceasta va avea aproape 500 de locuri de parcare. Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei.

O altă parcare supraterană cu 142 de locuri va fi construită pe Calea Rahovei nr. 327 și va avea două etaje (P+2E), iar cea de-a treia, cu 120 de locuri, va fi amenajată pe Strada Bârcă nr. 2 și va avea două etaje (P+2E). Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei.

Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Șoseaua Alexandriei (Strada Mărgeanului) va avea și o piață volantă de peste 700 de metri pătrați.

Ofertele pentru licitația publică pot fi depuse până în data de 15 iulie.

De fiecare dată când ies pe teren, mă întâlnesc cu cetățeni care se plâng că nu au unde să își parcheze mașinile. Știu ca în acest moment locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de autoturisme. Acesta este motivul pentru care am lansat această licitație publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiți să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul.”, a precizat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *