Skip to content
Internațional

Parchetul Antiterorist francez s-a autosesizat în ancheta asupra atacului de la Prefectura Poliţiei din Paris

pressalert.ro

Parchetul Antiterorist francez s-a autosesizat vineri în ancheta asupra atacului de la Prefectura Poliţiei din Paris, soldat cu patru morţi, au anunţat Prefectura Poliţiei şi Parchetul de la Paris, potrivit AFP, citată de agerpres.

Ancheta asupra acestui atac cu motivaţii neclare a fost reluată sub încadrările de asasinat şi tentativă de asasinat, precum şi pentru „asociere teroristă criminală”, a precizat Parchetul Antiterorist.

" "
" "

Aceasta acreditează ipoteza unei radicalizări a atacatorului, convertit la islam de 18 luni.

Joi, la mijlocul zilei, un bărbat născut în Martinica (Antilele franceze) a atacat mai multe persoane şi a ucis patru funcţionari de la Prefectura de Poliţie a Parisului, situată în centrul istoric al capitalei franceze lângă catedrala Notre-Dame şi care regrupează mai multe mari departamente ale Poliţiei pariziene. El lucra ca informatician în cadrul Direcţiei de informaţii şi era surd. Bărbatul lucra la Prefectura Poliţiei din Paris din 2003.

Înarmat cu un cuţit de bucătărie, el a ucis întâi doi poliţişti şi un agent administrativ, în două birouri de la primul etaj al clădirii. Apoi, a atacat pe scări două femei: o poliţistă şi o angajată a Direcţiei pentru Resurse Umane. Prima a fost rănită mortal. Un alt funcţionar a fost rănit şi dus la spital.

Atacatorul a fost împuşcat mortal în curtea Prefecturii.

Acest atac sângeros survine la o zi după o manifestaţie la care au participat mii de poliţişti la Paris, pentru „un marş al furiei”, o mobilizare inedită în ultimii 20 de ani, pe fondul situaţiei tulburi în care se află instituţia, cu o creştere a numărului de sinucideri şi o reformă a pensiilor. Potrivit organizaţiilor sindicale, circa 26.000 de persoane au participat la această mobilizare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *