Skip to content
Politică

Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, lovitură dură pentru Toader: Augustin Lazăr NU a clasat niciun dosar al lui Iohannis!

Digi24

Parchetul Curții de Apel Alba Iulia arată că procurorul general Augustin Lazăr nu a soluționat și nici nu a confirmat vreun dosar în care apare numele președintelui României, Klaus Iohannis.

Una dintre acuzațiile grave făcute de Tudorel Toader, atunci când a cerut revocarea procrorului general, a fost că numirea lui Augustin Lazăr s-ar fi făcut în baza clasării unui dosar al lui Klaus Iohannis.

Potrivit răspunsului primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în perioada 2007-2018, au fost identificate 9 dosare care îl privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus soluții de clasare. „Nu a fost identificat nici un dosar soluționat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazăr”, se arată în adresa procurorilor remisă celor de la Ziare.com.
Răspunsul este semnat de Pamfil Mugurel, procuror șef Secție de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Augustin Lazăr a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul PCA Alba Iulia: procuror general adjunct (2009-2013) și procuror general (2013-2016).

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declarația legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de președinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conținând însă o rezoluție de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016, a semnat numirea în funcția de procuror general, unde nu există evaluarea criteriilor de performanță profesională. Rezultă faptul că ministrul Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcția de procuror general cu nerespectarea criteriilor și procedurilor legale. Președintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute.

De ce ministrul Justiției a transmis fără ca dosarul să fie complet, președintele a numit fără a exista verificarea legalității și nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, și nu înțeleg de ce, apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la președintele României în funcție”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *