Skip to content
Societate

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a preluat ancheta în cazul morţii tânărului plimbat între cinci spitale până a murit

Facebook

Ancheta în cazul tânărului şofer de TIR din Vălenii de Munte care a fost plimbat între cinci spitale până a murit a fost preluată de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, susţin surse medicale. În cauză se fac cercetări pentru omor din culpă, dar sunt indicii că au fost săvârşite şi alte fapte penale.

În aceeaşi cauză, Direcţia de Sănătate Pubică a finalizat ancheta administrativă, soldată, aşa cum am scris în articolele anterioare, cu două amenzi primite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dar şi de către Spitalul Municipal din Câmpina. În total, valoarea celor două amenzi este de 50.000 de lei ”pe hârtie”. În realitate, unităţile medicale vor achita jumătate din limita de jos a pedepsei, adică 5000 de lei fiecare. Tânărul venise din Germania în data de 7 martie, potrivit Adevarul.

Nu avea simptome specifice temutei boli provocate de coronavirus. El a mers la spital la 22 de zile de la revenirea în ţară pentru că îl durea burta. Nu avea febră, nu avea dureri în gât, nu avea dificultăţi de respiraţie, nu tuşea deci nu se înscria în definţia de caz COVID-19. Cei şapte medici care l-au văzut pe Sabin l-au pasat de la un spital la altul în repetate rânduri până ce tânărul şi-a dat ultima suflare. Bărbatul a fost transferat de la Spitalul Vălenii de Munte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, de aici a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase, apoi la Spitalul CFR din Ploieşti.

Nici la CFR nu a rămas prea mult, pentru că, fiind suspect de COVID-19, a fost transferat la Spitalul Câmpina – unitate suport pentru pacienţii suspecţi de virusul ucigaş. La Câmpina a fost tratat susperficial direct în Ambulanţă, fără să fie primit în spital, şi apoi trimis din noi la Ploieşti, la spitalul CFR. Aici starea I se agravează, fiind şi diabetic, aşa că medicii au cerut din nou transferul la Spitalul din Câmpina, unde Sabin îşi dă ultima suflare, în data de 1 aprilie. Pe Sabin l-a răpus în patru zile, cât a durat tot acest calvar al deplasărilor dintr-un spital într-altul, o pancreatită acută pentru care nu a primit tratament. Este o boală gravă cu şanse de supravieţuire sub 25% şi mult mai slabe în cazul pacienţilor diabetici, aşa cum era Sabin. Testul pentru COVID-19 a venit după ce bărbatul s-a stins. Era negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *