Skip to content
Europa

Parchetul European anchetează aproape 100 de cazuri suspectate de fraudă cu fonduri europene în Bulgaria

ec.europa.eu

Parchetul European gestionează 98 de anchete active cu privire la fraude cu fonduri europene şi cu TVA transfrontalieră în Bulgaria, indică primul raport anual al EPPO, dat joi publicităţii, transmite BTA.

Documentul acoperă perioada 1 iunie – 31 decembrie 2021. Pagubele totale din infracţiunile suspectate în Bulgaria sunt estimate la 427 milioane de euro din fonduri europene şi 3,4 milioane euro din fraude cu TVA. O persoană a fost pusă sub acuzare.

Până la 31 decembrie 2021, EPPO a primit 273 rapoarte sau plângeri despre fraude cu fonduri europene în Bulgaria, dintre care 237 din partea autorităţilor naţionale, 12 de la instituţii sau agenţii UE, 17 de la entităţi private şi 7 ex officio. Potrivit sursei citate de Agerpres, au fost deschise 105 anchete în Bulgaria, dintre care 49 noi cazuri iniţiate de EPPO, iar 56 cazuri raportate de autorităţile naţionale şi preluate de EPPO. Un caz a fost clasat din lipsă de probe relevante.

Parchetul European ar fi trebuit să fie operaţional la sfârşitul lui 2020, dar şi-a început activitatea la 1 iunie 2021. EPPO este instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *