Skip to content
Politică

Parchetul General a dat vestea cea mare legată de protocoalele secrete

agerpres.ro

Parchetul General răspunde public cererii ministrului de Justiție, Tudorel Toader, de a desecretiza protocoalele SRI, după ce a analizat posibila procedură.

Mai precis, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat marți seară că instituția pe care o conduce va desecretica protocolul încheiat cu Serviciul Român de Informații în urmă cu nouă ani, în 2009, conform B1.ro. În plus, în comunicatul emis de Parchet se precizează că s-a tras concluzia că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru declasificarea documentului menționat şi acum aşteaptă punctul de vedere al SRIprivind desecretizarea documentului.

”Având în vedere discuțiile din spațiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare în domeniul securității naționale încheiat în anul 2009 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele: 

La nivelul Ministerului Public a fost finalizată analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare,  concluzia fiind că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru declasificarea documentului menționat.

În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public așteaptă  punctul de vedere al Serviciului Român de Informații, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituției cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita și competențele specifice prevăzute de lege”, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *