Skip to content
Societate

Parchetul General, prima reacție după apariția noilor imagini de la Colectiv: ”Procurorii nu au avut cunoștință de existența înregistrării video”

news.ro

Parchetul General precizează, joi, că nu a avut cunoștință de existența imaginilor de la intervenția din clubul Colectiv, făcute publice acum, la patru ani de la tragedie, potrivit B1.

Reprezentanții PG au transmis printr-un comunicat de presă că înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale.

" "

”Referitor la înregistrarea video difuzată în spațiul public privitoare la tragedia petrecută în data de 30 octombrie 2015 în clubul “Colectiv” din București, având în vedere și solicitările primite din partea mass-media referitoare la acest subiect, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin  în judecată a unui număr  șase persoane fizice și două persoane juridice. 

Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul «Colectiv»”, se arată în comunicatul citat.

Filmări ascunse, cu primele minute ale intervenției de la Colectiv, au fost publicate la patru ani de la tragedie. Imaginile au fost surprinse de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei. Autorii articolului susțin ca aceste cadre nu au ajuns niciodată pe mâna procurorilor care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi  fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. Este vorba despre o înregistrare care are aproape 21 de minute.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *