Skip to content
" "
Societate

Parchetul General: Probele biologice după uciderea fetiței de 11 din Dâmbovița aparțin olandezului care s-a sinucis luni

" "
Probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei, fetița de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița), aparțin cetățeanului olandez suspect în acest caz, informează Parchetul General. Procurorii anunță și că Interpolul a confirmat decesul suspectului.
În cursul zilei de astăzi, 26 septembrie 2019, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat„, transmite Parchetul General
Totodată, prin intermediul Interpol (organizația internațională de cooperare polițienească) a fost confirmat decesul bărbatului, informează hotnews.ro.
Joop V., cetățeanul olandez ce ar fi ucis-o pe fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuțiiera supravegheat de polițiștii olandezi în momentul în care s-a sinucis, intrând cu mașina într-un camion, scrie presa olandeză.

Parchetul General a anunțat marți că în dosarul privind moartea fetiței de 11 ani au fost făcute percheziții la locuința olandezului, dar și în apartamentul închiriat de bărbat în România.

" "
Cetățeanul olandez suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani mai fusese în România de cel puțin patru ori, a declarat, marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu. El a spus că „există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe”, iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.
Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită „dovada oficială” că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere „decesul făptuitorului”, dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.
Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.
Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Joop Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România. Luni, înainte să se sinucidă Visscher și-a șters conturile de pe rețelele de socializare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *