Skip to content
Economie

ParentBank, programul care vine în ajutorul părinților singuri

Se anunță noi beneficii pentru părinții singuri care au venituri mici. Este vorba despre programul ParentBank.

ParentBank- „Enhancing the social inclusion of low income single parents” este un proiect de parteneriat strategic Erasmus + în Educația Adultilor, finanțat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P.

Programul are o durată de 2 ani de zile.

Aceasta nouă inițiativă europeană are drept scop facilitarea integrării pe piața muncii a parintilor singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la servicii de ingrijire a copiilor si la alte servicii pe care acestia nu si le pot permite, se arată într-un comunicat de presă.

Initiativa se bazeaza pe faptul ca parintii singuri sunt mai susceptibili sa traiasca cu risc de saracie si excluziune sociala, femeile fiind cele mai afectate, deoarece acestea constituie aproape 85% din toate familiile monoparentale din UE. Mai exact, mamele mai tinere si femeile cu copii mici sunt grupul de parinti cu cel mai mic grad de angajabilitate, in timp ce cu cat nivelul de educatie al mamei este mai scazut, cu atat este mai probabil sa traiasca in saracie.

Părinții își pot aborda diferit nevoile și provocările

Masuri drastice sunt necesare pentru a ajuta parintii singuri sa abordeze cu succes nevoile si provocarile lor zilnice. ParentBank va elabora doua programe de instruire: unul pentru imbunatatirea abilitatilor parintilor singuri si celalalt pentru imbunatatirea capacitatii profesionistilor de a incuraja angajabilitatea si dezvoltarea socio-educationala si personala a parintilor singuri. De asemenea, va proiecta o banca de timp online pentru a facilita schimbul de servicii pe care nu si le pot permite (adica ingrijirea copiilor), permitandu-le sa caute locuri de munca si programe de formare, care sa le imbunatateasca nivelul de trai.

ParentBank este implementat in Grecia, Romania, Lituania, Spania, Bulgaria si Croatia de catre urmatoarele organizatii: Asociatia Habilitas – CRFP (coordonator), KMOP – Grecia, SIF – Lituania, Asociacion Caminos – Spania,  Parents’Association Step by Step – Croatia si Asociatia Know and Can – Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *