Skip to content
Politică

Părintele Vasile Ioana îndeamnă românii să iasă la vot: Fără valorile familiei nu am fi fost astăzi împreună! EXCLUSIV

Mâine va începe votul pentru referendumul pentru familie, care se va desfășura pe perioada a două zile în perioada 6-7 octombrie. În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura vineri cu părintele Vasile Ioana pentru a transmite un mesaj către poporul român înainte de referendum. Acesta subliniază că „momentul referendumului este un moment de mărturisire și de afirmare al unui crez, al unui sistem de valori”, familia fiind unul din pilonii de bază căruia trebuie să îi datorăm faptul că suntem întregiți astăzi ca națiune.

Părintele Bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, Vasile Ioana, îndeamnă românii să meargă la vot, dar să nu îi judece pe cei care vor alege să stea acasă.

Redăm integral mesajul părintelui, transmis în exclusivitate pentru PSnews.ro:

„Dragii mei români, suntem în fața unui moment istoric. În toate aceste zile s-a vorbit mai mult ca niciodată despre familie și valoarea ei. Cred că a venit momentul să afirmăm credința, valorile și spiritul acestui neam. Nimeni nu a reușit să ne cucerească, deși au încercat să o facă foarte mulți. Îmi aduc aminte că în vremea comunismului, mulți strigau la congrese Ceaușescu PCR, iar acasă își făceau rugăciunea, se cununau în apartamente, ascunși în blocurile de vis-a-vis de Sala Palatului, își botezau copiii în apartamente. Așadar, românul ontologic este creștin, în adâncul ființei lui. 

Momentul referendumului este un moment de mărturisire și de afirmare al unui crez, al unui sistem de valori. Afirmarea acestui sistem de valori nu neagă sub nicio formă alte sisteme de valori. Votez Da fără să judec pe nimeni și fără să încerc să impun credința mea cuiva. Nu am impus nimănui nimic, iar dacă vreun om s-a simțit lezat sau jignit de mesajul vreunui ortodox, eu cer iertare celui care s-a simțit jignit, lezat sau lovit de vreun mesaj homofob sau de vreun mesaj extremist sau de vreun mesaj care ar fi putut să jignească pe cineva.

În numele tuturor celor care iubesc familia, vă rog să veniți mâine sau poimâine la vot pentru a afirma valoarea familiei fără să judecăm pe cei care cred altceva. Și aceia sunt fiii Bisericii și mă adresez acum celor nu merg la reerendum, celor care boicotează referendumul, că acest moment este unul de afirmare a credinței, iar dacă voi nu veniți, aveți dreptul să o faceți, dar vă îndemn însă să nu uitați că bunicii voștri, străbunicii voștri și toți cei care au dus mai departe ființa neamului românesc au făcut-o în familii. 

Suntem astăzi de 100 de ani un întreg pentru că în Transilvania, românii au făcut mulți copii și așa am putut numeric să fim dominanți pentru ca ținutul acestei regiuni să rămână al nostru pe vecie. Dacă nu ar fi făcut copii mulți și dacă în vatra familiei și în altarul Bisericilor nu s-ar fi afirmat valorile familiei, noi nu am mai fi fost astăzi împreună. De aceea în numele a tot ce înseamnă valoare a națiunii române, vă aștept să afirmați această valoare mâine și poimâine fără să îi judecați pe cei care nu o fac”, a declarat părintele Vasile Ioana.

1 comentariu la “Părintele Vasile Ioana îndeamnă românii să iasă la vot: Fără valorile familiei nu am fi fost astăzi împreună! EXCLUSIV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *