Skip to content
Politică

Părinți, voi știți ce fac copiii voștri pe Internet? Un studiu al Poliției are cifre neliniștitoare

wallethub.com

Părinți, voi știți ce fac copiii voștri pe Internet? Un studiu al Poliției Române are cifre neliniștitoare pe această temă.

Peste 18% dintre elevi susţin că părinţii lor doar cred că ştiu cu ce se ocupă ei pe Internet, dar în realitate nu ştiu chiar tot, în timp ce alţi 13% declară că părinţii nu ştiu mai nimic din ce fac copiii când sunt online. Acestea sunt o parte dintre concluziile unui studiu realizat de Poliţia Română privind siguranţa copiilor pe Internet, scrie Adevărul.ro.

Ancheta pe bază de chestionar  a fost realizată pe un eşantion de 1.370 de elevi din clasele II-X, stratificat, probabilist, cu următoarele criterii: judeţ, mediul de rezidenţă (urban/rural) şi clasa de studiu. Astfel, în urma analizării răspunsurilor furnizate, a rezultat că peste 40% din totalul participanţilor la studiu au enumerat utilizarea computerului printre principalele activităţi de petrecere a timpului liber, alături de ieşitul cu prietenii, urmărirea programelor tv sau practicarea unor sporturi

Peste 78% dintre școlarii chestionaţi au un cont pe cel puţin o reţea de socializare, iar aproximativ 47% dintre subiecţi şi–au selectat prietenii din mediul online din rândul persoanelor pe care le cunoşteau iniţial în realitate. Mai mult de 50% dintre respondenți au acceptat să se împrietenească online cu persoane pe care nu le cunoşteau în realitate, iar 38% dintre participanţii la studiu declară că jumătate dintre prietenii din mediul online nu le sunt cunoscuţi.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *