Skip to content
Societate

Părinții care postează imaginii cu propriii copii goi pe rețelele de socializare riscă dosar penal

Dragi părinți, dacă vă gândiți să postați fotografii cu proprii copii goi pe rețelele de socializare, gândiți-vă de două ori înainte, scrie b1.ro.

Există riscul să intraţi în atenţia oamenilor legii și să vi se întoocmească dosar penal, transmite pro tv.

Cele mai multe imagini sunt pe Facebook. Aplicația șterge automat unele fotografii, iar pe altele le raportează Centrului American pentru Copii dispăruţi şi exploataţi. Sesizările sunt trimise Europolului, pentru cazurile europene, iar Europol le direcţionează fiecărei ţări în parte.

Polițiștii români spun că zeci de mii de cazuri cu copii români fotografiați goi sau semigoi ajung pe Internet, sunt luați în vizor și ajung cazuri de dosare penale.

Părinţii trebuie să înţeleagă că o poză pe care ei o consideră inocentă poate să fie probă într-un dosar penal, iar ei să fie chemaţi la audieri, să dea explicaţii pentru fotografie. Noi primim foarte multe sesizări de la colaboratorii internaţionali, iar în funcţie de gravitate se întocmesc dosare penale”, spune un ofițer DCCO pentru sursa citată.

Autoritățile mai atrag atenția că aceste fotografii ajung și pe mâna pedofililor. Tocmai de aceea, numeroase organizaţii pentru protecţia copilului şi-au îndreptat direcţia spre campanii menite să-i facă pe părinţi să conștientizeze publicarea unei astfeld e imagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *