Paris 2024. Suma uriașă plătită pentru deschiderea JO. Cât a costat evenimentul care a împărțit lumea în două

Sursa foto: Olympics

Evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, desfășurat la Paris, a împărțit lumea în două. În timp ce unii au fost încântați de show-urile oferite de vedete ca Celine Dion, Lady Gaga sau de trupa rock Gojira și potențate de cele mai noi tehnologii, alții au văzut în eveniment un semn al depravării societății sau chiar un ritual demonic. Una peste alta, evenimentul a atras atenția tuturor, iar sumele investite pentru a atinge acest scop nu sunt deloc mici.

O parte a presei din Anglia dă de pământ cu evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cuvinte ca „dezastru”, sau „haos” sunt prezente frecvent în relatările sau opiniile jurnaliștilor britanici, notează Digi Sport, într-o sinteză a materialelor apărute în Marea Britanie pe această temă. Cel mai important tabloid din lume, și el din Marea Britanie, este însă de altă părere.

Pentru The Sun, evenimentul a fost „Seine-sational„. „Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion”, a subliniat tabloidul englez, care a dezvăluit că evenimentul a costat 120 de milioane de lire sterline, aproximativ 142 de milioane de euro.

„Jocurile Olimpice au început într-un Paris îmbibat de ploaie, cu o ceremonie de deschidere plină de stele şi o paradă uimitoare a bărcilor sportivilor. Peste un miliard de oameni din întreaga lume au urmărit extravaganţa de patru ore, în valoare de 120 de milioane de lire sterline, care a fost încheiată de cântăreaţa emblematică Celine Dion”, a scris The Sun.

Citeşte mai mult aici.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: