Parlament-comisii buget-finanţe/ Aviz favorabil pentru bugetul Ministerului Agriculturii

parlament comisie
Sursa foto: Parlamentul Romaniei

Proiectul de buget al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2024 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 23 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”, fiind acceptat şi amendamentul depus de ministrul Agriculturii, ca deputat PSD, aprobat în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

MADR are prevăzute pentru 2024 credite de angajament în sumă totală de 34,4 miliarde lei şi credite bugetare de 26,19 miliarde lei.

Potrivit ministrului Agriculturii, Florin Barbu, la nivel de credite de angajament bugetul MADR pe 2024 înregistrează o creştere de 25%, iar pentru creditele bugetare o creştere de 12%, ceea ce reprezintă aproape 2% din PIB-ul estimat al anului 2024 prin Strategia fiscal-bugetară a Romaniei.

„În program sunt cuprinşi foarte mulţi bani privind schemele de ajutor de stat”, a mai spus el.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au început luni după-amiaza avizarea proiectelor de bugete ale ordonatorilor principali de credite, în prima parte a zilei acestea fiind avizate în comisiile de specialitate.

Guvernul a aprobat, pe 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%. Deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: