Parlament-comisii buget-finanţe/Bugetul Consiliului Concurenţei, avizat favorabil

Sursă foto: consiliulconcurentei.ro
Sursă foto: consiliulconcurentei.ro

Proiectul de buget al Consiliului Concurenţei pentru anul 2024 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 16 de voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”.

„Bugetul Consiliului Concurenţei rămâne în parametri pe care i-a avut şi în anul anterior. Principalele cheltuieli ar fi legate de întreţinerea spaţiilor noastre, utilităţi, carburanţi. În acelaşi timp, asigurăm din fondurile publice funcţionarea platformelor de monitorizare a preţurilor, care au fost foarte utile atât în timpul pandemiei, cât mai cu seamă pe perioada crizelor energetice şi alimentare de anul trecut, în hiper-inflaţie. Dimensionarea bugetului Consiliului Concurenţei are în vedere şi lărgirea competenţelor autorităţii noastre prin acte normative succesive începând cu practicile neloiale pe lanţul agro-alimentar şi până la analiza investiţiilor străine directe în România”, a spus Dan Virgil Pascu, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au început luni după-amiaza avizarea proiectelor de bugete ale ordonatorilor principali de credite, în prima parte a zilei acestea fiind avizate în comisiile de specialitate.

Dezbaterile pe ordonatorii de credite în comisiile de buget – finanţe se vor desfăşura până la finalizarea tuturor bugetelor, iar marţi, la ora 18:00, se vor depune rapoartele asupra proiectelor de buget la Birourile permanente.

Şedinţa comună a Parlamentului pentru dezbaterea proiectelor de buget va începe marţi, de la ora 20:00, urmând ca votul final să fie dat miercuri, potrivit calendarului adoptat în Birourile permanente al celor două Camere.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută, joi, proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor de stat pentru anul 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%. Deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: