Parlamentarii dezbat pedeapsa suplimentară pentru condamnații definitivi care nu se prezintă în 7 zile

Romeo Marian Ursu
Sursa foto: Facebook

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, proiectul de lege care prevede modificări la Codul penal, în sensul în care persoanele condamnate definitiv, care în 7 zile nu se prezintă pentru a fi pusă în executare pedeapsa, vor avea pedeapsa suplimentară între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. Deputaţii vor vota această iniţiativă legislativă a Guvernului, în plenul de miercuri, de la ora 11.30.

„O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanţă din ţară”, a declarat ministra Justiţiei Alina Gorghiu.

„Fugarii vor fi mai aspru pedepsiţi! Astăzi a fost dezbătut de Camera Deputaţilor, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, iniţiat de Ministerul Justiţiei. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanţă din ţară”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Ea a adăugat că această lege i se va aplica şi condamnatului fugar Cătălin Cherecheş, cât şi oricărui alt fugar, indiferent de numele acestuia.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL