Skip to content
Politică

Parlamentarii au mai trecut o sesiune pe „mutește”. Topul aleșilor care nu au avut nimic de zis

Noul legislativ ales în 2012 se dorea a fi o îmbunătățire a celui care își termina mandatul. De asemenea, se spera ca votul uninominal să își producă în sfârșit efectele, iar noul Parlament să fie mai eficient.

Totodată se ridica și problema cu privire la imaginea Parlamentului. Principalul obiectiv al actualilor aleși ar fi trebuit să fie acela de a reface încrederea oamenilor în Legislativ.

Însă cum se poate reface încrederea oamenilor atâta timp cât mulți dintre aleși nu deschid nici măcar o dată gura, iar alții propun proiecte de lege fantasmagorice.

Într-un top realizat pe anul 2015, adică pe prima sesiunea parlamentară a acestui an, descoperim parlamentari care nu au vorbit deloc.

La Camera Deputaţilor, din cei 387 de deputaţi, 92 nu au luat cuvântul în plen în acest an, iar alţi 44 au vorbit la microfon doar câteva secunde, la începutul mandatului, pentru jurământul de credinţă, fără de care nu le puteau fi validate mandatele, arată o analiză Mediafax.

La Senat, Ilie Năstase, Ioan Butunoi, Viorel Chiriac, Leonard Cadăr, Alexandru Mazăre, toţi din grupul PSD, şi Tudor Chiuariu, Ioan Cristina, Iulian Dumitrescu, Cristian Rădulescu, din grupul PNL, nu au vorbit niciodată în 2015.

Sursa foto: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *