Skip to content
Politică

Parlamentarii condamnați cu suspendare își vor pierde mandatele? PNL pregătește o lovitură: Bineînțeles că voi face… / EXCLUSIV

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, miercuri, ca aleșii locali condamnați la o pedeapsă cu suspendare să își piardă mandatul. Surprinzător este că nu aceeași situație întâlnim și în cazul parlamentarilor condamnați la o pedeapsă cu suspendare. Avem chiar exemplul lui Liviu Dragnea, care își continuă mandatul deși a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Eugen Nicolăescu, deputat PNL, a declarat pentru PSnews.ro că „în mod normal ar trebui să fie același tratament” și pentru demnitari.

„Eu cred că în mod normal ar trebui să fie același tratament, din punct de vedere al soluțiilor pe care CCR le-a dat pentru aleșii locali aflați într-o asemenea situație.

Deocamdată cred că trebuie să facem o analiză serioasă a modului în care se poate face un asemenea demers (n.r. un proiect legislativ care să le interzică parlamentarilor să-și continue mandatul în urma unei condamnări cu suspendare). În al doilea rând, să stabilim politic – acest lucru este necesar. Eu cred că este necesar. Deciziile politice se iau în interiorul partidului. Și după aceste discuții, după 1 septembrie când începe sesiunea parlamentară putem să discutăm modalitatea concretă prin care putem să introducem o asemenea prevedere”, a precizat Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a dezvăluit că în PNL s-a discutat despre un proiect legislativ care să le interzică parlamentarilor condamnați la o pedeapsă cu suspendare să-și mai continue mandatul.

„S-a discutat, dar nu s-a discutat organizat, adică n-a fost pe ordinea de zi un asemenea subiect. Foarte multe păreri ale colegilor mei au mers către această soluție, adică să avem un tratament la fel și pentru aleși locali, și pentru parlamentari, și pentru orice alți demnitari. Pentru că discutăm despre oameni care au funcții de responsabilitate publică și care reprezintă cetățenii”, a zis deputatul PNL.

Întrebat dacă va propune un astfel de proiect, Eugen Nicolăescu a precizat că va lansa această propunere.

„Bineînțeles că voi face acest lucru, imediat ce putem să avem răgazul necesar să discutăm pe îndelete, să discutăm serios. Să terminăm cu partea de organizare internă, că mai avem puțin să terminăm acest lucru, în sensul să avem conduceri unice în toate filiale și a ne așeza în linie de front, cum se spune, pentru campania electorală și după aceea cu răgaz, cu liniște, cu rațiune, cu echilibru, se va întâmpla mai mult ca sigur”, a conchis Nicolăescu.

1 comentariu la “Parlamentarii condamnați cu suspendare își vor pierde mandatele? PNL pregătește o lovitură: Bineînțeles că voi face… / EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *