Skip to content
Sănătate

Parlamentarii din Comisiile de Sănătate, întâlnire cu reprezentanţii OMS pe tema pandemiei

Facebook

Parlamentarii din Comisiile de Sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţi ai OMS cu care au discutat despre combaterea pandemiei. Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, afirmă că ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum şi nu mai trebuie să ne întoarcem la începuturi când ”căutam soluţii cu lumina stinsă”.

”Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depăşite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanţii Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Acesta afirmă că a văzut ”în timp real şi în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienţilor”. ”Nevoia imediată a oamenilor este să se acţioneze cu rapiditate şi centrat pe nevoia fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularităţile societăţii româneşti. Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieşim din această situaţie limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum şi să ne facă să identificăm soluţii urgente, cu aplicare imediată”, a mai scris Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că ”această pandemie este o lecţie care ne va schimba pentru totdeauna percepţia asupra a tot ce înseamnă sănătate publică şi tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care căutăm „soluţii” cu lumina stinsă”. ”Acum avem soluţia, iar aceea se numeşte vaccin şi prevenţie”, afirmă Tătaru.

O delegaţie a OMS se află în România pentru a identifica motivul pentru care ţara noastră se confruntă cel mai virulent cu cel de-al patrulea val al pandemiei, aflându-se pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *