Skip to content
Puterea Știrilor Video

Parlamentarii PSD, pregătiți să voteze învestirea Guvernului Cîțu. Bodog: Dacă vor avea nevoie de sprijin, îi vom sprijini și noi!

facebook camera deputatilor

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a declarat că social-democrații vor fi prezenți joi la învestirea Guvernului Cîțu, și dacă va fi nevoie, vor ajuta cu voturi liberalii.

„Noi vom fi acolo, vom urmări fiecare vot și vom sancționa fiecare vot negativ sau ascuns pe care îl vor da. Dacă vor avea nevoie de sprijin, îi vom sprijini și noi”, a precizat fostul ministru al Sănătății.

Totodată, PSD-istul a precizat că social-democrații vor urmări voturile liberalilor și se vor asigura că „PNL cu celelalte partide respectă ceea ce au spus”,

„PSD va fi prezent la ședința de învestire a Guvernului Cîțu. În mod normal, dacă toate partidele care au anunțat că votează acest Guvern îl vor vota – noi am solicitat ca PNL să voteze la vedere pentru că ne e frică de faptul că este un joc și nu doresc să învestească acest Guvern – Guvernul Cîțu va fi învestit joi(…).

Eu cred că pentru domnul Orban și pentru domnul Iohannis ar fi o surpriză neplăcută ca Guvernul Cîțu să fie votat. Orban devine șomer, iar Iohannis și-a stricat jucăria cu anticipatele. Dar astăzi nu cred că mai putem discuta despre jocuri politice și despre a-ți face capital electoral prin astfel de procedee. Noi vom fi acolo, vom urmări fiecare vot și vom sancționa fiecare vot negativ sau ascuns pe care îl vor da. Dacă vor avea nevoie de sprijin, îi vom sprijini și noi.

Deocamdată nu s-a luat nicio decizie la nivelul PSD, însă dacă vor avea absenți sau vor avea nevoie de voturi, îi vom sprijini. Vrem să ne asigurăm că PNL își votează joi Guvernul. Vom fi acolo toți să ne asigurăm că PNL își votează Guvernul. Dacă PNL cu celelalte partide respectă ceea ce au spus, atunci vor avea peste 260 de voturi(…)”, a declarat Florian Bodog, la Puterea Știrilor.

Votul pentru învestirea Guvernului Cîțu va avea loc joi

Şedinţa Parlamentului privind învestirea Guvernului Cîţu va avea loc joi, de la ora 16,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş pentru portofoliul Finanţelor.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate, nouă dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalţi şapte fiind avizaţi negativ de deputaţi şi senatori. Avizul comisiilor este consultativ.

Liderii de organizații PSD au decis săptămâna trecută într-o ședință informală care a avut loc în biroul lui Marcel Ciolacu să nu voteze învestirea Cabinetului Cîțu. Cu toate acestea, social-democrații recunosc că lucrurile sunt într-o dinamică și că totul depinde de presiunea care va veni din partea opiniei publice, dar și de decizia Curții Constituționale privind Ordonanța de Urgență 26/2020. Aceasta prevede scurtarea termenului la care poate să fie anunțată data alegerilor anticipate de la 90 de zile la 50 de zile.

Dacă Ordonanța va pica la CCR, va exista un motiv suplimentar pentru liberali să renunțe la varianta devansării alegerilor parlamentare. Fără această Ordonanță de Urgență în vigoare, este imposibil să fie organizate alegeri anticipate în luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *