Skip to content
Politică

Parlamentul a luat foc! Șeful ASF, amenințat cu DNA

adevarulfinanciar.ro

Parlamentul a luat foc! Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, este amenințat că va fi dat pe mâna Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, este audiat, miercuri, în Camera Deputaţilor, Andreea Paul (PNL) solicitând demisia acestuia, în caz contrar urmând să ceară o comisie de anchetă, iar Cătălin Rădulescu (PSD) afirmând că reproşul pe care îl fac deputaţii, „reprezentanţii proştilor care îi trimit în Parlament”, este că ASF a lucrat împotriva capitalului românesc, fiind nevoie de o sesizare la DNA, scrie News.ro.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că va discuta cu ceilalţi lideri de grup din Parlament pentru a demara procedura de demitere a conducerii ASF, în frunte cu Mişu Negriţoiu, după ce un număr de opt deputaţi au cerut, la audierea din comisiile parlamentare, ca Negriţoiu să plece din funcţie.

În audierea de miercuri a conducerii ASF, opt deputaţi au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Deputatul PMP Adrian Gurzău a cerut chiar un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF, însă acest lucru nu este posibil, potrivit legii de funcţionare a instituţiei.

Audierea din Comisiile de buget şi de transporturi din Camera Deputaţilor a venit pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat că problema acestor asigurări este mai veche, chiar din 2007, atunci când România a trebuit să liberalizeze piaţa, potrivit normelor europene.

„În 2010, poliţele se vindeau cu 50% sub costuri”, a afirmat Negriţoiu. În urma acestui comentariu, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, din Comisia de transporturi, a spus că ASF recunoaşte că a permis ca firme mari să intre în faliment, practicând preţuri de dumping, doar pentru a-şi putea şefii instituţiilor creşte salariile.

Rădulescu a afirmat că vorbeşte în numele „proştilor ălora” care i-au trimis pe deputaţi în Parlament şi că ar trebui să ceară şi sesizări la DNA, pentru că ASF a tolerat firme străine în dauna capitalului românesc.

Social-democratul i-a cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Acelaşi lucru l-a făcut şi deputatul PNL Andreea Paul, care l-a acuzat pe şeful ASF că îi tratează pe deputaţi ca pe nişte „păcălici”, prezentând date false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *