Skip to content
Internațional

Parlamentul Boliviei a decis anularea alegerilor. Fostul președinte Evo Morales nu va mai putea candida

wikipedia
" "
Cele două camere ale Parlamentului Boliviei au adoptat sâmbătă, în unanimitate, un proiect de lege care anulează rezultatul alegerilor prezidențiale de pe 20 octombrie și prevede organizarea unui nou scrutin, fără participarea fostului președinte, Evo Morales, transmite Reuters, citată de hotnews.ro.
Actul normativ prevede înființarea unei noi comisii electorale care va stabili o dată pentru alegeri. De asemenea, documentul le interzice persoanelor care au deținut funcția de președinte timp de două mandate să mai candideze, eliminându-l, astfel, pe Evo Morales din competiție.

Președintele interimar al țării, Jeanine Áñez, va promulga legea duminică. Fostul președinte al Boliviei, Evo Morales, a demisionat și a plecat în exil în Mexic la începutul acestei luni după ce Organizația Statelor Americane a raportat o serie de nereguli în ceea ce privește scrutinul prezidențial de pe 20 octombrie, în urma căruia Morales a câștigat un nou mandat, în detrimentul contracandidatului său, Carlos Mesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *