Skip to content
Europa

Parlamentul britanic se închide cel puțin patru săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus

Facebook

Parlamentul britanic își va suspenda activitatea pentru cel puțin patru săptămâni, în eforturile de a limita răspândirea infecțiilor de coronavirus, scrie The Times.

Potrivit sursei citate, o lege va fi votată în regim de urgență în cursul zilei de miercuri ceea ce înseamnă că parlamentarii vor începe liberele de Paști cu o săptămână mai devreme, pe fondul temerilor că virusul ar putea pune în pericol politicienii și angajații Parlamentului.

Există de asemenea îngrijorări că dacă Parlamentul ar continua să se întrunească ar transmite un mesaj greșit în timp ce milioane de britanici sunt rugați să stea acasă.

Potrivit Reuters, Parlamentul s-ar fi închis în mod normal începând cu 31 Martie pentru o vacanță de trei săptămâni de Paști.

Instituția s-a închis deja pentru vizitatori și a redus numărul de persoane cărora li se permite accesul în Camera Comonelor. A fost mărită și distanța în așa fel încăt să fie respectate măsurile de distanțare sociale.

Sepekerul  Camerei, Lindsay Hoyle, a declarat, luni, că orice vot trebuie adaptat în așa fel încât să fie evitate procedurile uzuale, care prespun înghesuirea a sute de parlamentari într-o încăpere mică.

Un oficial britanic a declarat că în timp ce majoritatea parlamentarilor dorește ca parlamentul să continue activitatea de supraveghere a guvernului, este de asemenea importantă protecția angajaților care lucrează acolo.

Miercuri la prânz, în Marea Britanie se înregistrau 8077 de cazuri de infectare cu coronaviurs și 422 de decese, potrivit worldometers.info, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *