Skip to content
Politică

Parlamentul dezbate vineri moțiunea anti-Ponta

Astăzi se dezbate în Parlament moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!„.

Dezbaterile şi votul final vor avea loc în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

Partidul Social Democrat se va abține de la vot, așa cum a anunțat ministrul Muncii Rovana Plumb la Realitatea TV. Decizia vine după ce Gabriel Oprea a anunțat că și UNPR se va abține de la vot. Daniel Constantin, președintele PC, a declarat că nici parlamentarii PC-PLR nu vor vota la moțiunea de cenzură, informează realitatea.net.

Vom fi în sală din respect pentru Parlament, dar e treaba Opoziției să adune voturile. Acest demers nu poate fi luat în calcul, nu poate fi decât generator de haos in politcă. Este vorba de o poziție pe care pe care orice formațiune o poate avea. Demersul de a introduce o moțiune e act democratic, e utilizat în Europa. Dar un partid decide cum să se comporte în situații de acest fel, e dreptul lui”, a declarat Rovana Plumb.
Moțiunea de cenzură privind votul prin corespondență și alegerile parțiale este semnată de 183 de senatori și deputați de la PNL, grupul popular și democrat, precum și parlamentari PSRO. PNL are în total 174 de parlamentari, iar PSRO are 12. Astfel, pentru a fi adoptată moțiunea, mai sunt necesare 92 de voturi pentru.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți vineri, în sală, la dezbaterea moțiunii de cenzură, iar fiecare va vota după conștiință, dar nu împotriva acestui demers antiguvernamental.

De asemenea, copreședintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat că a avut discuții cu liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, despre moțiunea de cenzură, precizând însă că, cel mai probabil, parlamentarii acestui partid vor susține Guvernul.

Pentru a fi adoptată, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *