Parlamentul din Bangladesh a fost dizolvat, după ce premierul a fugit din țară

Sursa foto: X

Parlamentul din Bangladesh a fost dizolvat, la o zi după ce prim-ministrul Sheikh Hasina a fost forțată să demisioneze din funcție, scrie BBC. Hasina a fugit din țară, după săptămâni de proteste organizate de studenți care au degenerat în manifestații violente. Dizolvarea parlamentului, o cerință cheie a protestatarilor, deschide calea pentru stabilirea unui guvern interimar. Cetățenii din Bangladesh așteaptă să vadă ce urmează, în timp ce șeful armatei poartă discuții cu liderii politici și organizatorii protestelor.

Potrivit mass-mediei locale, peste 100 de persoane au murit în ciocnirile violente, de luni, din întreaga țară, fiind ziua cu cea mai mare mortalitate înregistrată de la începutul demonstrațiilor în masă.

Sute de secții de poliție au fost incendiate, iar Asociația Serviciului de Poliție din Bangladesh (BPSA) a declarat o grevă „până când securitatea fiecărui membru al poliției va fi asigurată”. Grupul a căutat, de asemenea, să arunce vina asupra autorităților, spunând că au fost „forțați să tragă”.

În total, se crede că peste 400 de persoane au murit, în timp ce protestele au fost întâmpinate cu represiuni dure din partea forțelor guvernamentale.

Protestele au fost organizate la începutul lunii iulie cu revendicări pașnice din partea studenților de a elimina cotele în locurile de muncă din serviciul public, însă s-au transformat într-o mișcare mai largă anti-guvernamentală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: