Skip to content
Politică

Parlamentul European a aprobat Raportul Monicăi Macovei privind înființarea Biroului Procurorului European

Parlamentul European a aprobat, miercuri, raportul Monicăi Macovei privind Regulamentul de înființare a Biroului Procurorului European, care are rolul de a investiga cauza penale și de a trimite în judecată persoanele învinuite de comiterea infracțiunilor ce afectează bugetul UE.

„Să nu uităm că suntem gardienii banilor cetăţenilor noştri. Asta doresc să fie şi Biroul Procurorului European”, a declarat Monica Macovei, raportorul PE pentru acest regulament, citată într-un comunicat.

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a declarat că vor fi recuperate anual 1-2 miliarde de euro, prin anchetarea fraudei de către Biroul Procurorului European.

Instituţia Procurorului European va avea două componente: un birou central, format din 25 de procurori europeni selectaţi pe baza unei competiţii deschise, cu un procuror şef, iar a doua componentă va fi alcătuită din „procurori europeni delegaţi”. Aceştia vor fi procurori din statele membre care vor lucra în continuare în statele lor în cazurile de fraudă cu bani europeni, dar printr-o colaborare directă cu biroul central, relatează b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *