Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a anunţat pe pagina sa de Facebook că s-a dat undă verde în plenul Parlamentului European pentru EMA Fees (Taxele Agenției Europene a Medicamentelor).
Conform europarlamentarului român, această decizie va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește transparența și eficiența procesului de autorizare a medicamentelor în Uniunea Europeană.
Cristian Bușoi a precizat că, în calitate de raportor al dosarului EMA Fees, și-a concentrat eforturile pentru asigurarea transparenței și predictibilității costurilor asociate evaluării, autorizării și monitorizării medicamentelor în Uniunea Europeană.
El a salutat această decizie, care va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește transparența și eficiența procesului de autorizare a medicamentelor în Uniunea Europeană.
„Undă verde în plenul Parlamentului European pentru EMA Fees (Taxele Agenției Europene a Medicamentelor). Salut această decizie, care va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește transparența și eficiența procesului de autorizare a medicamentelor în Uniunea Europeană.
În calitate de raportor al dosarului EMA Fees, mi-am concetrat eforturile pentru asigurarea transparenței și predictibilității costurilor asociate evaluării, autorizării și monitorizării medicamentelor în Uniunea Europeană. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei, care au susținut cu o majoritate importantă, 595 de voturi pentru, din 645 posibile, aprobarea EMA Fees.
Forma finală a documentului, aprobată astăzi, modifică propunerea Comisiei Europene, diminuând taxele pentru farmacovigilență plătite de producătorii medicamentelor generice și biosimilare. Pentru a păstra un echilibru bugetar și a nu diminua veniturile Agențiilor Naționale ale Medicamentelor, am decis menținerea sistemul actual de taxe pentru consultanța științifică”, a anunţat europarlamentarul PNL.
Reducerea taxelor, propusă de Comisia Europeană, ar putea duce la o reducere a disponibilității consilierii științifice pentru industria farmaceutică și la întârzieri în procesul de autorizare.
„Am considerat că reducerea taxelor, propusă de Comisia Europeană, ar putea duce la o reducere a disponibilității consilierii științifice pentru industria farmaceutică și la întârzieri în procesul de autorizare. Am introdus, de asemenea, în text derogări de la plata taxelor pentru medicamentele care tratează boli rare, pentru organizațiile non profit și consorțiile de cercetare.
Prin votul de astăzi demonstrăm încă o dată angajamentul ferm al Parlamentului European pentru un sistem de finanţare previzibil şi bazat pe costuri pentru EMA, care este în acelaşi timp flexibil şi agil.
În calitate de responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, vreau să subliniez că misiunea Agenției este de a promova excelența științifică în evaluarea și supravegherea medicamentelor, în beneficiul sănătății publice și a sănătății animalelor din UE.
EMA facilitează dezvoltarea medicamentelor și accesul la acestea și s-a angajat să asigure accesul neîntârziat al pacienților la terapii noi. EMA joacă un rol și în sprijinirea cercetării și inovării în sectorul farmaceutic și promovează inovarea și dezvoltarea de noi medicamente de către microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa”, a scris Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News