Parlamentul European a votat pentru modificarea Mecanismului de protecţie civilă

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a votat Raportul referitor la modificarea Deciziei legislativului european şi a Consiliului privind Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii. Este vorba despre prelungirea implementării Mecanismului şi după data de 1 ianuarie 2025, până la finalul anului 2027. Prelungirea coincide cu exerciţiul financiar multianual şi permite Uniunii să ofere sprijin de urgenţă statelor membre pentru combaterea incendiilor de vegetaţie prin intermediul capacităţilor dezvoltate în cadrul ”tranziţiei către rescEU”, până când va deveni disponibilă flota europeană permanentă de combatere aeriană a incendiilor forestiere.

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a votat propunerea de modificare a Deciziei legislativului european şi a Consiliului privind Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii.

Este vorba despre o decizie tehnică ce va permite Uniunii să acorde ajutor în situaţii de urgenţă şi după data de 1 ianuarie 2025, până când flota de aeronave de combatere aeriană a incendiilor de vegetaţie va fi completă.

” Unicul scop al modificării propuse este de a se asigura că Uniunea poate continua să ofere sprijin de urgenţă statelor membre pentru combaterea incendiilor de vegetaţie prin intermediul capacităţilor dezvoltate în cadrul «tranziţiei către rescEU», până când va deveni disponibilă flota europeană permanentă de combatere aeriană a incendiilor forestiere. Mai concret, prezenta propunere sugerează prelungirea perioadei de tranziţie menţionate la articolul 35 de la 1 ianuarie 2025 până la 31 decembrie 2027. Această dată este aliniată la sfârşitul actualului cadru financiar multianual (CFM)”, se arată în document.

Specialiştii Uniunii vorbesc despre recordul de incendii înregistrate în ultima perioadă, dar şi despre faptul că schimbările climatice vor genera incendii la fel de puternice şi în anii viitori.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: