Parlamentul European cere investigarea politicienilor asociați cu Kremlinul

Sursa foto: Facebook

Parlamentul European a condamnat joi eforturile continue ale Rusiei de a submina democrația europeană. Rezoluția a fost adoptată joi cu 433 de voturi pentru, 56 împotrivă și 18 abțineri. Rusia este acuzată că încearcă să recruteze agenți de influență, inclusiv din rândul europarlamentarilor și furnizează sprijin semnificativ unor partide, politicieni și mișcări din multe state democratice. Eurodeputații avertizează că politicieni aleși și partide din Europa servesc cu bună știință interesele Moscovei, subminând unitatea și democrația în Uniunea Europeană.

Rezoluția Parlamentului European vine după dezvăluirile potrivit cărora Tatjana Ždanoka, europarlamentar din Letonia, ar fi acționat timp de mulți ani ca informator pentru serviciul de securitate rus FSB.

Parlamentul European a avertizat însă că Moscova încearcă să recruteze mai mulți eurodeputați ca „agenți de influență” și a creat o relație de dependență cu anumite partide politice europene, inclusiv prin finanțare. Aceasta include acordarea de împrumuturi bancare, acorduri de cumpărare și comerciale și facilitarea activităților financiare.

Aceste partide acționează apoi ca amplificatori ai propagandei rusești și servesc interesele Rusiei. Politicienii și partidele alese în Europa servesc cu bună știință interesele Moscovei, subminând unitatea și democrația UE, se afirmă în rezoluție.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL