Skip to content
Europa

Parlamentul European, dispus să transforme clădirea “Helmut Kohl” din Bruxelles în spital

Parlamentul European a oferit municipalității și autorităților din Bruxelles posibilitatea de a utiliza una din clădirile sale, precum și mașinile instituției, în lupta împotriva noului coronavirus, iar legislativul european ia în considerare să ofere o asistență similară și la clădirile sale din Strasbourg și Luxemburg, relatează Politico Europe.

Klaus Welle, secretarul general al Parlamentului European, a făcut această ofertă miercuri, potrivit purtătorului de cuvânt al PE, Jaume Duch Guillot.

Acesta a precizat că Parlamentul intenționează să pună la dispoziția autorităților din Bruxelles clădirea Helmut Kohl din Piața de Meeus, în apropierea sediului său principal, precum și 100 de mașini și alte vehicule. Clădirea a fost inaugurată în luna octombrie a anului trecut, în memoria fostului cancelar german Helmut Kohl, decedat în 2017. Kohl a fost prima personalitate politică din UE pentru care au fost organizate funeralii europene, la sediul PE din Strasbourg, în iulie 2017, scrie caleaeuropeana.ro.

Președintele Parlamentului David Sassoli și administrația sa evaluează de câteva zile cum Parlamentul poate ajuta”, a spus Duch Guillot pentru agenția de presă Belga.

Clădirea poate fi utilizată drept spital sau reședință temporară pentru oamenii care au nevoie de îngrijiri. Șoferii pot ajuta cu transportul de mâncare și medicamente“, a adăugat acesta.

Belgia este a cincea cea mai afectată țară din Uniunea Europeană de pandemia de COVID-19, cu peste 15.000 de cazuri confirmate și peste 1.000 de decese. Autoritățile au limitat drastic viața publică și au instituit carantina și izolarea pentru populație până la 19 aprilie, cu posibilitatea extinderii acestor măsuri până la data de 3 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *