Skip to content
Europa

Parlamentul german a adoptat un pachet de şapte legi privind migraţia şi deportările

Parlamentul german a adoptat vineri un pachet de şapte legi cu noi reglementări privind solicitanţii de azil, migranţii economici şi deportările, relatează dpa.

Pachetul are drept scop accelerarea procesului de deportare şi asigurarea faptului că ordinele de deportare sunt de fapt implementate.

Într-un discurs susţinut la dezbaterea de final din Bundestag, ministrul de interne Horst Seehofer a descris pachetul legislativ drept „un punct de cotitură în politica privind migraţia”, scrie agerpres.ro.

În aceeaşi zi Bundestagul a aprobat noi reguli pentru a facilita o implementare mai dură a regulilor privind deportarea, după o dezbatere caracterizată de întreruperi şi atacuri verbale, notează dpa.

„O obligaţie de a părăsi ţara trebuie să fie urmată şi de plecarea efectivă„, a declarat Seehofer în Bundestag înainte de vot.

Partidele de opoziţie, printre care Die Linke şi Verzii, i-au acuzat pe social-democraţi (SPD), formaţiune aflată în coaliţia de la guvernare, că au sprijinit acest pachet împotriva propriilor principii.

Noile prevederi reduc barierele legale pentru ţinerea în detenţie a persoanele ce urmează a fi deportate şi permit ca acestea să fie încarcerate în închisori obişnuite.

Filiz Polat, deputat al Verzilor, a vorbit despre „o zi neagră pentru democraţie„.

Helge Lindh, din cadrul SPD, a respins aceste afirmaţii, dând exemple de deportări din landuri în care Verzii sunt membri ai coaliţiei la guvernare.

Michel Brandt, din cadrul Die Linke, a fost mustrat de preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schaeuble, pentru că a strigat „naziştii din Bundestag” când un membru al partidului antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), Gottfried Curio, luase cuvântul la tribună.

Partidele din coaliţia de la guvernare îşi propun prin acest pachet să sporească puterile la dispoziţia poliţiei şi a autorităţilor care supervizează imigraţia şi să impună penalităţi asupra solicitanţilor de azil care folosesc o identitate falsă.

Nu în ultimul rând, o lege care facilitează imigraţia lucrătorilor calificaţi din ţările din afara UE a fost adoptată cu o largă majoritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *