Parlamentul României a ratificat împrumutul de 100 de milioane de euro de la BIRD 

PARLAMENT - ASUMAREA RASPUNDERII - MASURI FISCALE
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Parlamentul României a adoptat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare prin care vor fi finanţate mai multe proiecte, printre care şi proiectarea completă a „Cartierului pentru Justiţie”, a anunţat, marţi, Ministerul Justiţiei, relatează Agerpres.

„Mai multe investiţii pentru instanţele din ţară! Parlamentul a adoptat, marţi, Proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 milioane EUR, cu o durată de şapte ani (2023-2030) pentru susţinerea proiectului ‘Consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare’. Legea merge la promulgare”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis către Agerpres.

Investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale pentru „o justiţie eficientă şi prietenoasă”, menţionează sursa citată.

„Cu sprijinul Băncii Mondiale, am îndeplinit zeci de obiective de infrastructură logistică pentru justiţie”, arată Ministerul Justiţiei, care adaugă că fondurile prezentului împrumut vor finanţa mai multe investiţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: