Skip to content
Politică

Parlamentul României, „pe muchie de cuțit”. Este amenințat cu cerere de dizolvare

Prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, Daniel Tecu, președintele Federația asociațiilor de români din Europa transmite că „dacă actualul Parlament al României va continua să refuze dicutiile pe marginea Proiectului de Lege a Votului prin Corespondență, vor fi nevoiți să cerem Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia”.

„Suntem profund îngrijorați de atitudinea disprețuitoare pe care Parlamentarii Români o au față de românii din diaspora manifestată și ieri prin respingerea inițiativei legislative lansate de Deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondență.

Parlamentarii ar trebui să țină cont de îndemnurile Prim-Ministrului, Domnul Victor Ponta, și de recomandările Președintelui României ales, Domnul Klaus Iohannis, să modifice legea electorală 370/2004 și să pregătească o formă de vot care să poată permite oricărui român să voteze.

De aceea, cerem Parlamentului României să treacă imediat la discuțiile pe tema legii votului prin corespondență. Cerem de asemenea inițierea unui proiect de lege pentru votului electronic.

Nu vrem să se mai repete evenimentele din 2 și 16 noiembrie 2014, iar pentru a evita acest lucru trebuie să se înceapă imediat dezbaterile legate de Legea votului prin corespondență și cel electronic. Considerăm că ambele forme de vot sunt benefice pentru toți românii, indiferent unde locuiesc.

Dacă actualul Parlament al României va continua să refuze discutiile pe marginea Proiectului de Lege a Votului prin Corespondență, vom fi nevoiți să cerem Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred că aceasta este datoria domnilor Parlamentari, să creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constituționale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota. A declarat Daniel Tecu, președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

6 comentarii la “Parlamentul României, „pe muchie de cuțit”. Este amenințat cu cerere de dizolvare

  1. Nea Cutare asta nu stie ca exista si alte modalitati de a asigura votul in diaspora ? Cum ar fi inscrierea in prealabil pe liste de solicitare a exercitarii dreptului de vot. Si ca pana si tarile cele mai democratice si civilizate care au avut acest sistem de vot electronic sau prin corespondenta, au renuntat deja la el aproape toate, considerandu-l nesigur ? Uite asa se baga in seama cate un neica-nimeni din asta.

  2. Cand se va termina odata cu ipocrizia in tara asta.
    Daca tot sunt alesi de popor acesti deputati de ce nu lucreaza pentru popor?
    Sa se dizolve parlamentul si sa se aleaga unul sanatos la cap.

  3. Felicitari FADERE pentru initiativa.
    Feicitari Daniel Tecu si sa nu te sperii de securistii care te vor ataca pentru initiativele pe care le ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *